Omval/Sent val

Omval/Sent val

Ibland kan det vara nödvändigt att göra ett omval efter valperiodens slut. Ansökningswebben är öppen för omval under en period under våren. Kommer du på att du vill göra ett omval när omvalsperioden är slut, behandlar vi det som "sent val". Det betyder att du endast kan bli antagen i mån av plats, även om du har ett högt meritvärde.

Omval

Om du vill göra ett omval finns det möjlighet att göra det mellan den 13 april och den 15 maj. Ta kontakt med din SYV så får du hjälp. Ansökningswebben är öppen för omval under denna period.

Sent val

Du blir endast blir antagen i mån av plats om du gör ett sent val, alltså efter den 15 maj. Även om du har ett högt meritvärde, blir de som sökt före den 15 maj antagna före dig på de val du ändrat. För att göra ett sent val, kontakta din SYV. Val efter den 15 maj görs på blankettPDF. Har du av någon anledning ingen SYV att vända dig till, fyll i blanketten och skicka till gymnasieantagningen.

Det finns några få situationer då ett sent val hanteras som inkommet i tid. Läs på blanketten, eller kontakta din SYV eller gymnasieantagningen för ytterligare information.


Sidan senast ändrad 2021-10-04